Entertainment Lab

18 juli 2024

Beyond Ordering bouwt samen met Neurogreen en Brussels Airport slimme sorteeroplossing voor Tomorrowland

Het internationale en diverse publiek van Tomorrowland op een slimme manier helpen sorteren op de Dreamville camping van Tomorrowland. Dat was de inzet voor het innovatieproject dat Beyond Ordering, Neurogreen, Brussels Airport en Tomorrowland binnen het Entertainment Lab programma van FIT aangingen.

QR refund

Verpakking – zowel met als zonder waarborg – maakt integraal deel uit van de customer journey wanneer een evenement- of festivalbezoeker eten of drank aankoopt. In 2023 introduceerde Beyond Ordering daartoe QR refund, dé go-to oplossing om terugbetalen van waarborgen eenvoudig te faciliteren. Wat als we deze formule versterken door van correct sorteren een gemeenschappelijk doel te maken? 

Smart Bins

De Smart Bin oplossing die binnen Entertainment Lab naar voor geschoven wordt tilt dit idee naar een nóg hoger niveau door de combinatie te maken van een intelligent camerasysteem met community incentives. Vooreerst wordt met behulp van een aangepast getraind AI model automatisch herkend welk afval in een vuilbak gegooid wordt. Op basis hiervan wordt direct feedback (zowel met licht als geluid) gegeven aan de gebruiker. Maar daar stopt het niet: dit levert ook een bron aan data op voor de organisator: wat en waar wordt al genoeg gesorteerd? Waar is nog werk aan de winkel? De Smart Bins zorgden voor een 24/7 inzicht in het sorteringsgedrag van de festivalbezoeker, live tijdens het festival.

Festivalbezoekers motiveren

Om er voor te zorgen dat er voldoende bewustzijn gecreëerd werd onder de festivalbezoekers vooraleer ze hun afval deponeerden in één van onze Smart Bins, werd een interactieve installatie uitgewerkt waarin het afval op voorhand gescand kon worden. Bovendien werd er een gemeenschappelijk doel gekoppeld aan juist sorteren. Met 200 gram correct gerecycleerd plastic, bijvoorbeeld, kan één Tomorrowland vlag geproduceerd worden. Zo zorgden we er samen met zo’n 2000 festivalbezoekers voor dat bijna 100 vlaggen geproduceerd konden worden door plastic correct te sorteren aan onze stand op Dreamville.

Door nauw samen te werken met zowel Brussels Airport als Tomorrowland demonstreren Beyond Ordering en Neurogreen hoe slimme adaptieve technologie recycleren kan transformeren en milieubeuwstzijn kan bevorderen. Dit door zowel uitdagingen van organisatoren, afvalbeheerteams als een divers internationaal publiek aan te pakken binnen een uitdagende festivalomgeving.

Lees meer op de blog van Entertainment Lab.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?