QR refund op de 94ste editie van Aalst Carnaval

11 februari 2024

Eenvormig waarborgsysteem voor herbruikbare bekers tijdens Aalst Carnaval

Aalst Carnaval vindt jaarlijks plaats gedurende de drie dagen voor aswoensdag, en is het bekendste en grootste carnavalsevenement in België.

Voor de 94ste editie werkt Stad Aalst voor de eerste keer samen met één leverancier voor de herbruikbare bekers: Festicup. QR refund verzorgt, in nauwe samenwerking met Festicup en Stad Aalst het terugbetalingssysteem van de waarborg voor herbruikbare bekers en pitchers.

Wel herbruikbare bekers, geen glas in de feestzone

Cafés kunnen binnen nog wel glas gebruiken, in de feestzone geldt een glasverbod. Dat betekent dat alle drank in herbruikbare bekers moet geschonken worden. In totaal zijn er meer dan 200.000 herbruikbare bekers in omloop.

Per beker wordt een waarborg van 1 euro aangerekend. Bij een volgende consumptie ruil je een vuile beker in voor een nieuwe, zonder nieuwe waarborg te betalen.

Inzamelpunten op Vredeplein, Graanmarkt en Werfplein

Tijd om naar huis te gaan? Geef je beker of pitcher af in een inzamelpunt op het Vredeplein, de Graanmarkt of het Werfplein en ontvang een QR refund in de plaats. De unieke QR code op de bon kan je eenvoudig scannen om je terugbetaling aan te vragen. Enkele dagen later staat het geld van je waarborg op je rekening.

QR refund leverde 10 hardware setups om alle waarborgen snel, overzichtelijk en veilig terug te betalen naar de bezoekers.

Interesse in QR refund voor jouw evenement? Neem contact op of plan onmiddellijk een demo in.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?