StuDay

29 september 2023

StuDay verwerkt in 30 minuten 14.000 herbruikbare bekers

Bijna 24.000 enthousiaste studenten verzamelden zich op het Sint-Jansplein in Antwerpen voor StuDay. Op drie verschillende podia verzorgde een gevarieerd scala aan dj’s een even divers aanbod van beats. Voor degenen die hun dansbenen wilden laten rusten, waren er talloze drank- en eetstanden beschikbaar, waar gebruik werd gemaakt van 130 all-in-one betaalterminals van Wat Drink Je?. De organisatie maakte tevens gebruik van QR refund om waarborgen voor herbruikbare bekers snel en efficiënt terug te betalen.

Beheer en terugbetaling van herbruikbare bekers

Bij het organiseren van een dergelijk evenement als StuDay is het van belang om operationele processen te stroomlijnen, zodat bezoekers een optimale festivalervaring beleven. Met de verplichting (en terecht) rond het gebruik van herbruikbare bekers, staan organisatoren voor de uitdaging om effectieve processen te vinden voor het beheer en de terugbetaling van herbruikbare bekers tijdens evenementen. Het gebruik van QR Refund is een uitstekend voorbeeld van hoe innovatie tijdens een evenement kan leiden tot indrukwekkende resultaten.

QR Refund in actie

Tijdens het sluitingstijdstip van het evenement is het van cruciaal belang om bezoekers zo snel mogelijk naar de uitgang te begeleiden. In plaats van tijdrovende processen met cash voor het inruilen van herbruikbare bekers voor hun waarborg, zorgt QR Refund voor een vlotte digitale afhandeling. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan was te zien op StuDay, waar de feestvierders hun laatste 14.000 herbruikbare bekers hebben ingeruild voor een QR code in amper 30 minuten.

Inzet van flexibele set-ups

In totaal hebben we 8 QR-refund set-ups ingezet op de festivalsite, wat resulteerde in de verwerking van maar liefst 1750 bekers per set-up. Dit komt neer op een indrukwekkende snelheid van 58 bekers per minuut. QR refund zorgde voor een gestroomlijnd inzamelproces zonder wachtrijen. Studay was daarom een perfect voorbeeld dat een duurzaam festival ook op een betaalbare, eenvoudige en efficiënte manier georganiseerd kan worden.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?