Couleur Café 2023

26 juni 2023
Couleur-Café-2023 festival

Couleur Café is een jaarlijks muziekfestival waar dit jaar meer dan 70.000 bezoekers voor afzakten naar het Brusselse Ossegempark.

Een vlotte en probleemloze betaalervaring: de sleutel voor een succesvol festival

Een essentieel onderdeel van een succesvol festival is een vlotte en probleemloze betaalervaring voor de festivalbezoekers. Op Couleur Café werd deze taak toevertrouwd aan Wat Drink Je?. Gedurende de volledige duur van het festival verzorgde Wat Drink Je? de hardware en financiële transacties op diverse locaties, waaronder de festivalsite, de camping en de parking. Op meer dan 25 locaties en met meer dan 125 terminals konden bezoekers genieten van een veelzijdige betaalervaring, waarbij ze zowel konden betalen met bonnen, cash, kaart (Bancontact, visa/mastercard), wallet (Apple Pay en Google Pay) of via QR (Payconiq).

Een succesvolle combinatie

Door zowel bonnen als directe betalingen via Payconiq op de terminals te accepteren, hebben de organisatoren van het festival gezorgd voor een soepele en efficiënte betaalervaring. Gedurende het festival werd opgemerkt dat de verkoop van bonnen geleidelijk afnam naarmate het festival vorderde, terwijl directe betalingen via terminals juist toenamen. Dit patroon is een bekende trend waar festivalorganisatoren mee te maken hebben. Naarmate het festival vordert, worden bezoekers namelijk spaarzamer met het kopen van bonnen. Het accepteren van directe terminalbetalingen bood echter een kans om extra inkomsten te genereren door de verkoop op de bars direct te laten verlopen én geen drempel door bonnenverkoop te hebben.

Een helder overzicht van inkomsten

Het Wat Drink Je?-beheersysteem gaf een helder en transparant overzicht van de inkomsten. Door zowel de bonnenverkoop als de directe terminalbetalingen te registreren, konden de organisatoren nauwkeurige gegevens verzamelen over de inkomstenstromen op de verschillende locaties. Dit stelde hen in staat om real-time inzicht te hebben in de financiële status van het festival. Het geïntegreerde systeem maakte het ook mogelijk om betalingen te analyseren, rapporten te genereren en eventuele afwijkingen of problemen snel op te sporen. Dit zorgde voor efficiëntie en transparantie in het beheer van de geldstromen.

Registratie van betalingen zorgt voor controle van de financiële processen

De toenemende trend van elektronische betalingen is ook duidelijk merkbaar tijdens het festival waarbij contante betalingen slechts 11% van de inkomsten uitmaken en gedurende de drie dagen zelfs afnemen. Door de registratie van de contante en de elektronische inkomsten bij de bonnenverkoop, hadden zowel verkopers als de financiële cel een duidelijk overzicht van elke terminal, verkoper en verkooppunt. Dit zorgde voor een betere controle en transparantie in de financiële processen van het festival.

De voordelen van een all-in-one betaalterminal voor festivals

Het gebruik van een all-in-one terminal biedt diverse voordelen, waaronder eenvoudige aanpassing aan de locatie, efficiënte bonnenverkoop, snelle barverkoop en zelfs de mogelijkheid om merchandise te verkopen. Festivals kunnen profiteren van de veelzijdigheid en gemak die deze terminals bieden, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een naadloze betalingservaring voor bezoekers.

Bekijk de officiële aftermovie.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?