Duurzaam feesten op Sinksen in Kortrijk met QR refund

26 mei 2023
Duurzaam feesten op Sinksen in Kortrijk met QR refund. Sustainable partying at Sinksen in Kortrijk with QR refund

Sinksen in Kortrijk is weer van start gegaan! Er worden zo’n 200.000 bezoekers verwacht tijdens het vierdaagse Sinksenweekend. Tijdens het stadsfestival kun je er de klok rond feesten en zullen er maar liefst 350.000 herbruikbare bekers in omloop zijn.

Door dezelfde bekers op alle locaties te gebruiken, kunnen bezoekers dit jaar hun bekers meenemen naar elke bar. Dit heeft niet alleen een praktisch voordeel, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van het festival en wordt een enorme hoeveelheid afval vermeden.

Waarborgen worden terugbetaald via QR refund

Het terugbetalen van de waarborg voor herbruikbare bekers is vaak een uitdaging voor bar-uitbaters tijdens festivals. Het traditionele systeem met cash bracht verschillende problemen met zich mee, zoals de behoefte aan grote hoeveelheden 1 euro muntstukken en veiligheidsrisico’s. Om deze problemen aan te pakken, heeft de stad Kortrijk gekozen voor een innovatieve oplossing: QR refund. Dit digitale waarborgsysteem maakt gebruik van QR codes om de waarborg van de bekers terug te betalen.

Hoe werkt het?

Bezoekers kunnen hun herbruikbare bekers inruilen bij inzamelpunten op de evenementenpleinen. Hier ontvangen ze een QR-code die ze vervolgens kunnen scannen, hun IBAN nummer invullen en de waarborg wordt automatisch enkele dagen later teruggestort op hun bankrekening. Dit proces zorgt niet alleen voor een veilige en efficiënte afhandeling van de waarborg, maar verlicht ook de last voor bar-uitbaters. Het creëert een eerlijkere situatie voor alle deelnemende locaties, ongeacht het aantal bezoekers dat van het ene naar het andere plein trekt.

Een groene en efficiënte aanpak

Door het gebruik van herbruikbare bekers en het implementeren van QR refund, laat het festival zien dat het streeft naar een groenere en efficiëntere aanpak. Bezoekers kunnen nu zorgeloos genieten van hun favoriete drankjes, wetende dat ze bijdragen aan de duurzaamheid van het stadsfestival. Met Sinksen in Kortrijk en QR refund wordt feesten niet alleen leuk, maar ook milieubewust.

QR refund gebruiken op jouw evenement? Surf naar qrrefund.com.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?