Lancering waarborgsysteem QR Refund

10 maart 2023
Lancering waarborgsysteem QR refund door Wat Drink Je

Als organisator wil je de impact van jouw evenement op het milieu zo klein mogelijk houden door bijvoorbeeld herbruikbare bekers te gebruiken. En waarom zou je een tapijt van wegwerpbekers willen opruimen als het zonder ook kan.

Om je bezoekers respectvol te laten omgaan met herbruikbare bekers, werk je best met een waarborgsysteem. Zo zullen bezoekers de bekers niet meenemen naar huis of zomaar laten rondslingeren.

Wat Drink Je? stelt daarom QR refund voor: Een gebruiksvriendelijk digitaal ecosysteem om waarborgen van herbruikbare bekers te beheren en terug te betalen. Zonder cash en transactiekosten. Geen gedoe meer met kleingeld op een evenement!

Automatisch waarborg verrekenen

Tijdens het evenement kan je automatisch waarborgen aanrekenen met behulp van het geïntegreerde waarborgsysteem op onze betaalterminal, en kan je lege herbruikbare bekers gemakkelijk verrekenen met een nieuwe bestelling.

Geen wachtrijen

Het probleem waar organisatoren vaak tegenaan lopen is het terugbetalen van de laatste beker aan het eind van het evenement. Je wil geen rijen bezoekers met bekers die moeten aanschuiven om hun waarborg in cash terug te vragen. Met QR refund behoren dergelijke taferelen tot het verleden, dankzij 2 snelle en eenvoudige werkwijzen Print & Claim en Show & Claim.

Print & Claim

De bezoeker gaat met zijn lege bekers naar een inzamelpunt en ontvangt een QR code die uit een bonnenprinter rolt. Door de QR code te scannen claimt de bezoeker zijn tegoed.

Show & Claim

Dit is een volledig digitale flow waardoor een printer overbodig is: de bezoeker registreert éénmalig en ontvangt een QR code. Aan de hand van de persoonlijke QR code kan de medewerker van het inzamelpunt het aantal bekers bevestigen met QR refund app.

Terugbetaling

In beide flows kunnen bezoekers kiezen om het bedrag integraal terug te laten storten rekening, te doneren aan een goed doel, of te spenderen in een marketplace met bijvoorbeeld merchandise, tickets voor het volgende event of producten van partners van het event.

Lancering van QR refund

De lancering van QR refund zal plaatsvinden tijdens OVAM’s conferentie over herbruikbare cateringmaterialen op 20 maart 2023 in Mechelen.

Deel deze post via:

Lees ook...

Interesse in een demo?